Dag 1: De reis en verblijf in Oostenrijk - Reisverslag uit Tulln, Oostenrijk van Jeugdvereniging Ichtus - WaarBenJij.nu Dag 1: De reis en verblijf in Oostenrijk - Reisverslag uit Tulln, Oostenrijk van Jeugdvereniging Ichtus - WaarBenJij.nu

Dag 1: De reis en verblijf in Oostenrijk

Door: Ichtus

Blijf op de hoogte en volg Jeugdvereniging Ichtus

17 Juli 2009 | Oostenrijk, Tulln

03:30 Pauluskerk Europaplein. Ruim 200 mensen waren aanwezig om Ichtus uit te zwaaien en een goede reis te wensen.
4:00 Exact rijden de eerste auto's weg. Na een heel voorspoedige reis in Nederland en het eerste gedeelte van Duitsland komen we aan bij onze eerste stopplaats. We hebben een voorsprong op het schema van ongeveer een half uur. Maar helaas zijn niet alle auto's goed gereden, en zodoende gaan we weer op weg zonder met iedereen bijgekletst te hebben. De chauffeurs zijn topfit, de passagiers slapen bijna allemaal.
Als we net op weg zijn, komen we in een aantal enorme hoosbuien terecht. De helling op met 5 centimeter water op het wegdek en 9 passagiers in de bus is best even spannend. Maar ook daar komen we weer doorheen, en onze 2e stop in Duitsland, rond 11 uur, wordt door iedereen gehaald. Ook daar vertrekken we weer ruim op tijd, zodat we heerlijk relaxed op schema onze reis kunnen vervolgen. De muziek in de auto's gaat wat harder, het zonnetje begint te schijnen en de gezelligheid ligt er duimendik bovenop. Op naar de volgende stop, net voor Oostenrijk!!!
Groetjes Johan

De eerste stop hebben wij; Jan, Boudewijn, Tanne, Wilmienke, Jacoline, Els en ik met onze auto ondanks alle moeite niet gehaald, we hadden de afslag gemist en belandden uiteindelijk in de om half 7 al drukke stad Keulen. Ook de tweede stop werd al lastig, maar ze waren nog zo lief om op ons te wachten!
Bij de derde stop waren we ook al aan de late kant!
En ja, tijd is tijd dus veel pauze was er voor ons niet. Althans dat zou je denken, maar bijna bij de jeugdherberg aangekomen hebben we maar liefst een half uur stil gestaan omdat Martin en Marieke de afslag hadden gemist! Dat betekende lekker een half uur lang in de zon langs de Provinciale weg in het gras liggen!
Uiteindelijk zijn ook wij veilig gearriveerd in Oostenrijk!
Liefs, Lotte

Rond 18.15 was de laatste groep aangekomen bij onze jeugdherberg in Tulln. Daar kregen we eten :) Het leek verdacht veel op rijst met een paprika sausje, en als vlees was er behoorlijk gekruide kip en kotelet. Als toetje was er ijs :)
’s Avonds zijn de waaghalzen de Donau ingedoken. Heerlijk verfrissend! Een voorbij fietsende vrouw noemde hen ‘verrückt’ :p Na een ijsje gegeten te hebben in de stad zijn we snel ons bed ingesprongen.
Morgenochtend hopen we rond half 9 te vertrekken, en we hopen dat we u morgenavond weer kunnen vertellen hoe die dag verliep.
Nog één ding: Die goedbedoelde en zeer opmerkelijke hesjes van Stichting HOE maken dat wij zeer veel bekijks hebben en soms met ‘lächerlich’ bespot worden! Dus HOE, bedankt! :p

Groetjes, Jacoline & Els

• 17 Juli 2009 - 20:19

Jeugdvereniging Ichtus :

Owja,
    de foto's van het vertrek en de reis worden zo snel mogelijk geplaatst als we aangekomen zijn in Servie. Die willen we met meer tegelijk uploaden :)

• 17 Juli 2009 - 20:21

Renate:

Hej lieve mensjuh in Oostenrijk, helemaal leuk die verhalen... En bevalt het een beetje daar? Als Nederlanders die iets moois gaan waarmaken mogen jullie besy opvallen bij de oostenrijkers!! Veel succes verder (morgen)
    Veel Liefs!!

• 17 Juli 2009 - 20:58

Adrie:

Fijn dat alles zo goed gegaan is, ondanks verkeerde afslagen. Ben benieuwd wie er kan vertellen dat hij/zij heeft gezwommen in de Donau! Heel veel succes morgen met het laatste deel van de reis.

• 17 Juli 2009 - 22:35

Gerard En Marjan:

Wat leuk om zo jullie belevenissen te lezen. Heel de dag hebben we aan jullie gedacht en wat waren we blij met het telefoontje dat jullie allemaal goed in Oostenrijk waren aangekomen. Succes weer morgen en we kijken uit naar de volgende berichten! Auf wienerschnitzel!!!

• 18 Juli 2009 - 07:26

Christa Vd Linden:

Hel fijd dat de reis goed is gegaan. Als je in Hungary komt denk je vast dat je in Nederland rijdt, het lijkt er erg op. Alleen de huizen zijn echt anders. Stond de grote vogel Turul nog op de rots bij Tatabanya?
    vZo zie je vanuit Kinderdijk wordt ook meegelezen. De meesten van jullie kennen mij niet, maar ik ben de zus van Gerrie en Teus, De tante van Ronald, Marloes, Marco Wilfred, Martin en Els. Succes en Visontlatasra: tot ziens in het Hongaars.

• 18 Juli 2009 - 08:08

Bertie Van Beusekom:

Leuk ff zo'n berichtje uit OOstenrijk. Hadden we helemaal niet op gerekend. En wat maakt het uit of de een de weg kwijt raakt en de ander niet als je samen maar je uiteindelijke doel maar bereikt. Een goede reis voor vandaag en we wachten op jullie volgende berichtje.

• 18 Juli 2009 - 18:17

Adrie:

Heerlijk om te horen dat jullie goed aangekomen zijn. Slim om die andere grensovergang te nemen. En nu lekker eten (nou ja, lekker... Els?) en heerlijk relaxen!

• 18 Juli 2009 - 18:37

Marjan:

Hey Leon,
    Je folderwijk is gelopen hoor! We moesten toch wachten op het telefoontje, dus dan maar folderen. Fijn dat jullie er nu zijn.
    Allemaal de groeten en een goede zondag daar in Servië.

• 18 Juli 2009 - 18:40

Conny :

Fijn dat de reis zo goed is gegaan.
    Nu lekker uitrusten!

• 18 Juli 2009 - 19:03

Menno En Hanneke:

Goed om te lezen dat jullie veilig aangekomen zijn. Goede zondag en we kijken uit naar jullie belevenissen.

Groetjes

• 18 Juli 2009 - 19:07

Wilfred,josina,dunca:

hallo allemaal,

fijn om te horen dat jullie allemaal veilig zijn aangekomen.....en dat de sfeer ook nog geweldig was ondanks de verre reis....rust allemaal goed uit...en een goede dienst morgen.

groetjes vanuit een zonnig zeeland....want ja de rest in nederland heeft regen gehad vandaag...

• 18 Juli 2009 - 19:19

Jaco En Janet:

Dag allemaal,
    Super dat jullie er allemaal veilig zijn!
    Mooie zondag morgen en goede dienst bij ds Alexander.

• 18 Juli 2009 - 19:25

Fam. Romijn:

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn.Rust lekker uit van de reis en een gezegende zondag.

• 18 Juli 2009 - 19:26

Bertie:

heerlijk om te horen dat jullie op de plaats van bestemming zijn aangekomen.Geniet maar lekker van jullie vrije dag morgen want vanaf maandag moet er gewerkt worden.

• 18 Juli 2009 - 19:56

Harm Bodewes:

Hoi Hans (Hol),

Goede reis!!!!

groeten Harm

• 18 Juli 2009 - 20:30

Gosse:

Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen! :D Heel veel succes de komende 2 weken. Ook vanuit Zeist wordt er met jullie meegeleefd. ;)
    Groetjes

• 18 Juli 2009 - 20:32

Fam. Donker, Vuren:

God is goed! Hij heeft deze dagen al veel gebeden verhoord. Laten we nog veel meer van Hem verwachten! Wij wensen jullie een gezegende tijd toe en veel wijsheid om steeds maar weer beslissingen te nemen.
    Liefs en groetjes!

• 18 Juli 2009 - 20:56

Silvia Stam:

Heel veel sterkte/plezier toegewenst.
    En weet dat er heel veel mensen trots op jullie zijn.
    Maak er wat moois van.

• 18 Juli 2009 - 21:40

Anja:

Hallo allemaal,
    Fijn te horen dat God jullie deze reis gespaard en bewaard heeft, heel veel sukses en ook veel plezier met al jullie werk daar!

• 19 Juli 2009 - 09:35

Petra En Henri:

He luitjes, we hoorden en lezen nu dat jullie goed zijn overgekomen! Fijne zondag nog en goede weken daar in Servie!
    We blijven jullie volgen!
    XXX aan Jo en Ger!

Petra en Henri

• 19 Juli 2009 - 12:47

Kees & Connie Klijn:

Fijn dat jullie veilig aan zijn gekomen !
    Een fijne tijd toegewenst en tot horens !
    groeten,
    Kees & connie.

• 19 Juli 2009 - 13:46

Bram En Thea:

Hallo Allemaal
    Fijn dat de reis zo voorspoedig is gegaan, rust lekker uit en morgen flink aan het werk we denken aan jullie

• 19 Juli 2009 - 14:03

Evan & Marleen:

Fijn dat jullie daar veilig zijn aangekomen. Rust vandaag nog lekker uit en succes met het werk morgen en de rest van de week.
    We denken aan jullie.

• 19 Juli 2009 - 14:17

Conny:

Jan en Henny: goede reis terug! En de rest: werkze morgen.

• 19 Juli 2009 - 14:35

Conny:

Jan en Henny: goede reis terug! En de rest: werkze morgen.

• 19 Juli 2009 - 17:46

Pieter & Marjolijn:

Goed om goed nieuws te horen over jullie vanmorgen in de kerk. Geniet nog van het laatste stukje rustdag en dan voor morgen....
    veel werkplezier.

• 19 Juli 2009 - 19:41

Bart En Alida:

Vremenska prognoza Feketi isto nebo
    Trenutna temperatura u mjestu Feketi je 21°C i puše WNW vjetar brzinom 6km/h. Werkze.

• 19 Juli 2009 - 21:38

Ria:

Fijn te horen dat de reis goed is verlopen en jullie veilig in servie zijn aangekomen. wens jullie Gods zegen bij het werk wat jullie gaan doen...
    Groetjes Ria

• 19 Juli 2009 - 21:39

ELS:

Hallo allemaal, even kort vanuit Servie. Vandaag (zondag) een mooie dag gehad, en gisteren zijn we wonder boven wonder (ja echt) zomaar de grens over gekomen. Gebedsverhoring!
    WE PROBEREN ZSM WEER EEN VERHAAL ONLINE TE ZETTEN, want we hebben n heleboel te vertellen.
    Didier en ik hebben net even verbinding met internet gekregen op een pc hier. Hopelijk lukt het morgen om draadloos netwerk te krijgen.
    SUPERBEDANKT voor alle reacties, we vinden het enorm leuk!
    Tot de volgende blog!
    Groetjes ook namens de rest,
    Els

• 23 Juli 2009 - 10:50

Engelien:

hoi allemaal

heel leuk om jullie te volgen op de reisverslagen en de filmpjes.Veel succes verder en groetjes voor Lotte. Jan en Engelien

Verslag uit: Oostenrijk, Tulln

Jeugdvereniging Ichtus

Hallo! Wij zijn de jeugdvereniging Ichtus uit het mooie Leerdam. In 2009 mochten wij aan de slag in Servië. We hebben daar een zigeunerdominee een eigen kerk gegeven, helpen bouwen en zijn aan de slag gegaan met gehandicapten. Maar ons avontuur in Servië krijgt een vervolg. Velen van ons hebben namelijk nogmaals het verlangen aan de slag te gaan in Servië. Daarom zijn we twee jaar geleden opnieuw begonnen met actie voeren. En nu is het zo ver, we gaan weer naar Servië! Maar we hebben nu andere projecten dan de vorige keer. Zo hebben we een 5tal projecten waar we met 55man sterk voor staan. Zo hebben we kinderwerk, educatiewerk en werk bij de gehandicapten. Ook gaan we aan de slag in een tuin en knappen we een school op. We hopen alle achterblijvers in Nederland op de hoogte te houden van al onze activiteiten in Servië. Laat ook gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk! :D Groet, Ichtus!

Actief sinds 16 Juni 2009